شناسایی ابعاد بین المللی‌سازی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط صنایع غذایی در بازار‌های نوظهور خاورمیانه

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری کارآفرینی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران

2 دانشیار گروه مدیریت سازمانی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

3 دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، گروه کارآفرینی سازمانی، تهران، ایران

10.22034/jiba.2023.58016.2098

چکیده

بین‌المللی‌سازی کسب وکارهای کوچک و متوسط، بعنوان یکی از اهداف اصلی کسب وکارها، عامل موفقیت کارآفرینان به شمار می‌رود. این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد بین‌المللی‌سازی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط در بازارهای نوظهور انجام شده است. پژوهش حاضر ذیل پارادایم تفسیرگرایی، با رویکرد کیفی و استراتژی مطاله موردی چندگانه، سعی به فهم و یافتن چگونگی بین‌المللی‌سازی کسب وکارهای کوچک و متوسط در بازارهای نوظهور دارد. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ ساختاریافته، از چهار کارآفرین موفق بین‌المللی در بازارهای نوظهور بواسطه پیشینه آنها در راه‌اندازی کسب وکارهای مختلف در صنایع غذایی، سواد آکادمیک و همچنین میزان تسلط و شناخت ایشان از بازارهای نوظهور، جمع‌آوری شده است. با تحلیل محتوای مصاحبه‌ها و استخراج کدها، ابعاد و مولفه‌های مدل بین‌المللی‌سازی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط در بازارهای نوظهور شناسایی و استخراج شدند. فرایندکدگذاری داده‌ها از طریق نرم‌افزار مکس کیو دی نسخه 2020 صورت گرفت. بر اساس نتایج تحلیل داده‌‌ها، چهارده بعد اصلی مدل بین‌المللی‌سازی کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط در بازارهای نوظهور شامل هوشیاری کارآفرینانه، تجارب زیسته کارآفرین، ویژگی‌های شخیصتی کارآفرین بین‌المللی، گرایش کارآفرینانه، چشم انداز، قابلیت‌های پویا، نوآوری در اجزای مدل کسب و کار و استراتژی‌های کسب وکار، برندسازی، مزیت رقابتی، بازاریابی، ارزش‌های حاکم بر بازار هدف، محیط نهادی و پویایی محیط کسب وکار است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Identifying Dimensions of Food industry SMEs internationalization in Middle East emerging markets

نویسندگان [English]

  • mohamad asadnezhad 1
  • Mehran Rezvani 2
  • Kamal Sakhdari 3
1 Ph.D. Student, Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Tehran
2 Associate Professor, Department of Organizational Management, Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Tehran, Iran.
3 Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Organizational Entrepreneurship Department, Tehran, Iran
چکیده [English]

Internationalization of small and medium businesses, as one of the main goals of businesses, considered the success factor of entrepreneurs. This research done with the aim of identifying the dimensions of internationalization of small and medium businesses in emerging markets. The current research, under the interpretive paradigm, with a qualitative approach and a multiple case study strategy, tried to understand and find out how to internationalize small and medium businesses in emerging markets. Data collected through semi-structured interviews from four successful international entrepreneurs in emerging markets due to their background in startup different businesses in the food industry, academic literacy, and their mastery and knowledge of emerging markets. By analyzing the content of interviews and extracting codes, the dimensions and components of internationalization of small and medium businesses in emerging markets identified and extracted.Data coding process done through Max QD software version 2020. Based on the results of data analysis, the fourteen main dimensions of the internationalization of small and medium businesses in emerging markets include entrepreneurial awareness, entrepreneur's lived experiences, international entrepreneur's personality traits, entrepreneurial orientation, vision, dynamic capabilities, innovation in business model components and business strategies, branding, competitive advantage, marketing, values governing the target market, institutional environment and business environment dynamics.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Dynamic capability
  • Emerging market
  • Internationalization
  • Multiple case study
  • Small and medium enterprises

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 29 آذر 1402
  • تاریخ دریافت: 29 مرداد 1402
  • تاریخ بازنگری: 23 آذر 1402
  • تاریخ پذیرش: 29 آذر 1402